By Cathrine Lin Pilgaard Nielsen

søndag den 19. april 2015

Hobbitten og Maori viliage

I dag d 19 gik turen til Hobbitten. Hvor var det fedt. Så vildt at se så mange små huse. 44 huse. Leon, Cathy, en dreng mere og jeg var så langsomt fordi vi tog så mange billeder af hinanden. Virkelig hyggeligt. Til slut fik vi en gratis øl eller chider. Vi var så langsomme vi ikke noget at nyde den men skulle hurtige videre, billeder ses nedenfor. 


Derefter gik turen til Maori vilage så fedt. Før vi kom ind i deres lille by skulle vi have en leder. De valgte faktisk vores leder en rigtigt flik fyr. Fra Canada Brent  
De sang os vedkommende og efter det skulle Brent råbe de forskellige lande som vi i gruppen kommer fra. 

Derefter fik vi lidt at spise. Kage og kaffe 


Derefter blev vi vist ind til det hus vi skulle sove i. Vi blev delt i to grupper. Dem der kommer fra England og dem der kommer fra andre lande. Dette er det hus jeg sov i. 


 

Derefter viste de os hvordan de lavede eget og trænede børnene i landsbyen inden vi skulle lære hvordan de lavede reb, og fiskesnor. Det gjorde de ud af et blad hvor de fjernede alt det grønne så kun fibrene var tilbage. Alt det vi have fået ud af et blad blev langt sammen og flettet ind i en kiwi fletning. En fletning som alle fra kiwi bussen flettede videre på når de kommer. Kan sees på billederne nedenfor. 







Så var det tid til at lege. Vi skulle sige ha og hi. Ha for højre og hi for venstre. Vi stod alle i en stor rundkreds og der var så en der startede det var muligt at skifte imellem højre og venter så tit man ville hvis en sagde ha men mente hi var personen ude af legen. Billede nedenfor af de tre sidste der var tilbage. 



Så skulle vi lære en sang og kaste med disse pinde. Det krævet godt nok lidt timework men vi klarede det 





Sidste ting vi skulle lære var en Maori sang. Hold nu op det lød godt og så fedt at synge alle sammen. Video kommer op når jeg er i dk. Vi have 5 minutter til at lærer denne sang inden en opvisning SF Mario kulturen starte. 



Vi måtte ikke grine, smile eller noget da de performet denne haka dans. Video kommer. 




Efter deres 5 minutters performen skulle vi alle gå igennem en af de tre huller i kan se på billede oven for. Som er en lille sti ind til landsbyen. I landsbyen delte de os op i små grupper, for at fortælle om deres kultur. Første var en skole hvor de fortalte om hvordan de lærte børen at være hurtige på fødderne. 





Næste var hvordan de lavede deres tago og at tatoen ved munden fortalte en historie om deres familie 



Derefter skulle drengene lære at dans. 



Næste var det pigerne der skulle lære at kaste med en boldt og danse. De skulle bruge tre piger og jeg var en af dem, det var faktisk lidt svært men spændende og sjovt at være med. 



Derefter en fælles leg/udfordring dette med en pind. Hun sagde en vej og de tre der var med skulle løbe den vej hen til pinden inden den faldet til jorden hvis pinden faldet til jorden var man uden af legen. 



Sidste var hvordan de lavede deres tøj ud af de blade som vi lavede et reb af tidligere 




I mens de fortalte om hvordan de lavede maden havde vi lige mulighed for at tage billeder med nogen af de lokale





Maden putter de lokale ned i et hul med kuld hvor maden kan koge. På
New Zealand hvor Maori'er levede før der kom andre mennesker til sejlende, var der ikke andet kød at spise ind fugle og fisk så masser af C vitaminer. Disse C vitaminer tog ikke så lang tid at stege. 





Inden vi skulle spise det lækre mad, lavede de en lille performens for os, sang og dans. 





Virkelig godt og interessant og så var der ellers lækkert mad. Tag selv bord skønt med rigtig mad igen. 





Efter desserten skulle vi performe vores dans, for en masse mennesker. Grunden til vi var så mange var fordi der var en del der bare have købt en billet hvor de ikke skulle sove og være der så lang tid som os i landsbyen men kun se deres opvisning og spise med. 

Efter alt dette blev de sendt hjem Og vi var alene i landsbyen med tre varme spa, musik og bar hvor der var mulighed for at købe alkohol. 



Næste morgen var der god morgenmad kl. 8 og afsked med landsbyen. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar