By Cathrine Lin Pilgaard Nielsen

torsdag den 30. april 2015

Wanaka anden nat

30/4 Wanaka  
I dag kunne jeg sove længe og nød det virkelig. Intet vækkeur der ringede fordi jeg skulle med en bus. 
Kl. 10 besluttede vi os for at gå en tur. 
Christine, Clare, John, Dominik og jeg. 



Vores plan var at gå en lille tur, komme tilbage til middagsmad og gå en lille tur mere efterfølgende. Jeg havde dagen før hentet et kort i informationen. Vi begyndte at gå langs vandet hvor vi kom til et skilt, hvor der stod 4 km til beacon point (udkigs punkt) vi fulgte vejen for at komme til punktet






Kl. 12:15 kom vi til udkigspunktet. Vi var lidt uenige om hvor henne vi var på kortet. Vil lige sige jeg fik ret :D Vi kravlede op af en stejl skrænt hvor vi havde en fantastisk udsigt ud over søen, vi sad der oppe i en halv time.  




Efter vi var kommet ned kunne vi se en campingplads som vi valgte at gå ind for at høre om vi kunne gå igennem skoven tilbage i stedet for at gå den samme vej. Vi var også begyndt at blive sultne så vi købte alle en is. Damen gav os et nyt og meget bedre kort og fortalte at vi havde to muligheder,1. gå samme vej tilbage eller 2. følge vejen og gå den vej bilerne kørte. John valgte at gå samme vej tilbage, vi andre besluttede at gå og ville prøve at få et lift i stedet. 
Vi gik og gik der var ikke særlig god stemning alle var sultne og ikke forberedt på den lange gåtur. Jeg var dog i godt humør og nød turen. Vi gik langs vej i 20 minutter Christine prøvede at blaffe selv om vi vidste det ville blive lidt svært når vi var 4 mennesker. 




men Kl- 13:50 samlede en flink flink mand os op. Han kunne fortælle vi kun var 3 km fra byen så vi kunne sagtens have gået. 


Manden satte os af i starte af byen og vi gik resten af vejen tilbage, vi stoppede dog i et supermarked for at handle ind. John kom tilbage omkring  20 minutter efter os. Han have valgt at gå i gennem noget af skoven selv om det var en cykel sti.  

Min lille tå havde det virkelig dårligt efter vi kom hjem. Tror det var efter den gå tur ind i grotten i Franz Josef, hvor mine fødder var blevet våde og så ned i skoen efterfølgende. 

Dominik, Clare og jeg gik hen for at kigge i en genbrugsbutik og handle ind til aftensmad som vi ville lave sammen. Aftensmaden bestod af friske grønsager, ris og kylling vi havde lavet alt for meget, så vi pakkede det ned i nogen små bøtter så vi kunne spise det dagen efter.



Efter aftensmaden valgte de andre at se en film jeg brugte tiden til at snakke med dem der hjemme og skrive dagbog, gik derefter i seng. 

Love Wanaka 

onsdag den 29. april 2015

Wanaka

D 29/4 Wanaka 
Jeg vågnede op i morges vi skulle køre kl 7:30. Clare og Dominik kunne fortælle at buschaufføren havde fortalt dagen før at bussen var gået i stykker. så der var en der skulle kigge på bussen før vi kunne køre. Men heldigvis holdt bussen kl. 7:20 og ventede på os Kl. 7:30 hoppede jeg på bussen og var klar til at køre. Men der manglede en pige som var taget hjem til nogen fyre dagen før. I ventede i langtid på hende. Hendes veninde var lidt nervøs. Jeg forslog at vi skulle gå op og pakke hendes ting så det var klart når hun kom, så det gjorde vi. Vi lod tingene blive på værelset i tilfælde af at hun ikke ville nå tilbage til bussen.  45 minutter efter vi skulle have kørt var hun på bussen med alle hendes ting og vi kunne køre mod Wanaka. 

Vi stoppede ved en sø hvor vi kunne gå en tur på 4,4 km den gik jeg. Igen der var meget skyet så svært at se noget men dejligt at gå en tur og smukt var det. Da vi hoppede på bussen igen, lå Dominik i bussen, han var faldet i søvn i bussen og da han ville gå ud var bussen låst, så han var låst inde i bussen i en time. 



Vi stoppede igen kl. 13:30 ved et stort vandfald, lavede lige lidt sjove billeder ved det. 


Billede fra bussen af John 

Og os alle tre 


Vi stoppede også for at tag billeder her. Smuk smuk udsigt. 



Kl. 15:15 ankom vi til Wanaka 
Vi besluttede os for ikke at tjekke ind på Xbase, der hvor alle andre fra Kiwi tjekkede ind men på YHA hoslet, hvor vi kunne få gratis wi-fi. hoslet lå lige på den anden side af gaden. 
John, Dominik og jeg ville gå en tur.  Vi gik op på et bjerget hvor der var en smuk smuk udsigt over søen hvor solen var ved at gå ned. Rigtigt hyggelig gå tur og godt humør. 









Kl 18:20 var vi tilbage i byen. Vi gik op til x Basse hvor Ross vores buschaufføren sad og ændrede vores busbillet så vi alle have to nætter i Wanaka. Efter det gik jeg i seng. Jeg delte værelse med John og Dominik. Christine og Clare delte et værelse lige ved siden af. Begge værelser var 6 mands værelser men vi kunne ikke få et værelse sammen.  

tirsdag den 28. april 2015

Franz Josef anden dag

D 28/4 
Mit vækkeur ringede kl. 7 jeg havde booket en tur op på Franz Josefs Glacier. Vejret var virkelig dårligt så gik hen til receptionen hvor jeg have booket mig tur og fik af jeg at vide at den var aflyst pga. vejret. Jeg snakkede med en af guiderne og fortalte jeg gerne ville gå en tur, havde hørt der var en god tur på 8 timer men guiden sagde han ikke syndes jeg skulle gøre det, fordi det var en lang og hård tur og jeg ville ikke kunne se noget. Jeg mødte Dominik og vi besluttede os for at gå en lille tur sammen for at se Glacierne de andre var gået for længst så kl. 8:45 begyndte vi at gå. Vi gik langs en vej i lang tid, virkelig en kedelig gå tur og vejret var virkelig træls med regn.


Kl. 9:40 kom vi til en sti som var meget hyggelig at gå på 



Kl 10:15 var vi ved Glacierne og det var virkelig svært at se noget.  



Tilbage til vejen hvor vi begge var trætte af at gå i regnen, så vi besluttede os for af blaffe. En bil kom forbi men havde ikke plads så den kørte videre. Det begyndte at klare lidt op så vi stoppede for at tag et billede. Lige som vi stod og tog billeder kom en ældre dame i bus , hun ville fortælle der var en sti vi kunne gå på i stedet for at gå langs vejen. Det endte med hun kørte os til byen. Meget hyggelig dame, der fortalte hele vejen tilbage, om fuglene her i New Zealand. At de normalt ikke er bange og kan komme og sætte sig på din skulder, men da englænderne kom, tog de en masse dyr med som dræbte fuglene f.eks katte. 

Kl. 12 var vi tilbage og besluttede os for at hoppe i spa-badet. Dejligt afslappende. Det regnede ikke lige så meget som det gjorde dagen før, men stadig hyggeligt. John en irsk fyr som også var i vores bus på nord øen hoppede også i spaet med os og flere kom til. 
Efter at have siddet lidt kom Christine tilbage hun havde måttet give op, hun kunne ikke følge med Clare på den 8 timer gå tur. 

Efter spaet hoppede jeg i bad. Christine og jeg gik sammen hen på en Cafe for at få en kop kaffe og internet. Efter at have siddet der i langtid besluttede vi os for at gå tilbage til hoslet, da vi kom udenfor var det klaret op virkelig smukt. 



Kl.17 besluttede Dominik, Christine og jeg os for at gå en tur. Regnen var også stoppet. 



Vi gik op til en lille grotte 25 minutter tog det os at gå der op. Da vi kom der op stod 4 piger fra vores bus og kiggede. De kunne ikke beslutte sig for om de skulle gå derind. De ventede på at to  andre skulle komme tilbage og fortælle om hvordan det var. 

Dominik og Christine ville ikke gå derind men jeg besluttede mig for at jeg ville. Så jeg tog mine sko af og ville gå derind. De to der var gået derind tidligere kom ud og sagde det var godt. Tre af piger besluttede at gå med mig. men to af dem valgte at vende om kort efter. Jeg havde ikke taget nogen lommelygte med så jeg lyst med min telefon. Det havde regnet virkelig meget, så der var meget vand i grotten. Vandet var faktisk rigtigt koldt og stenene gjorde ondt at gå på, så jeg prøvede at gå i kanten hvor der var sand, jeg havde taget skoen af, for ville ikke have dem våde når jeg skulle gå ned igen. 



Inde i grotten var der en del vand der kom løben ned virkelig hyggeligt at gå der. Måtte vente på pigen der fulgte efter mig. Hendes mobil gik ud så vi have kun min telefon at lyse med. Det tog 10 minutter at komme ud på den anden side. 




Da vi gik tilbage kunne vi se nogen glovarmer de samme dyr som også var i grotten da jeg Black raftede. 


Da jeg kom tilbage ventede Dominik og Christine på os. Det var blevet mørkt da vi kom ud. Fed følelse,  glad for at jeg holdt fast i at jeg ville gå derind!:) 



Vi  var nede af bjerget kl. 18:20 og Christine have fundet en gå tur på kortet som var kort og hvor hun kunne se glovarmer hun spurgte om jeg ville med og jeg sprang til. Det var rigtigt hyggeligt at gå og snakke med hende. Vi så desværre ikke ringtig nogen glovarmer. 




Vi var tilbage ved det lille hus kl. 19. Vi gik sammen hen og lavede lidt aftensmad. Min aftensmad bestod af nudler og toastbrød. 

Clare, Dominik og John sad og drak en øl da vi kom tilbage igen. Vi satte os ned og snakkede, virkelig hyggeligt at sidde sammen. Mange af de andre fra bussen jeg var med i Nord var kommet med bussen til Franz Josef i dag. Grunden til de først kom i dag var fordi de blev to nætter i Wellington.  Så der var fest i salen hvor de andre have spist pizza dagen før. 
Jeg gik med derhen for at hilse på de andre og derefter i seng. 


mandag den 27. april 2015

Franz Josef

D 27/4 
Vi kørte fra hoslet kl. 10:10 inden vi kørte var der morgenmad bestående af pandekager, syltetøj og bacon. Jeg tog en pandekage var ikke så sulten. Jeg hilste også lige på tre grise som de havde i baghaven lidt specielt. 




Kl 12:30 var vi i Franz Josef en kort køretur. Vejret var stadig dårligt. Så vi endte med at handle og hoppe i et spa. 

Jeg delte værelse med. Christian, Mark, Dominik, Clare og Christine. Vi betalte to doller mere og fik et hus i stedet for et lille værelse på en gang. I vores hus have vi eget toilet, bad, køleskab, elkedel, te, kaffe og kakao virkelig dejligt. Huset var lige ved siden af et stor spa som alle kunne hoppe i. Jeg hoppede i det, det var virkelig skønt at sidde der imens det regnede, vandet var virkelig varmt og regnen kold, så jeg kunne sidde der længe. 




Til aften lavede vi aftensmad sammen, det bestod af kylling, ris og grønsager. 
Virkelig lækkeret med noget sundt mad. Christine valgte at betale for at spise pizza med de andre. 10 doller og så kunne de spise alt det pizza de ville. 


Efter vi havde spist gik vi over til de andre for at høre hvem der have vundet udklædningen.  En dreng som var klædt ud som en gammel dame vandt og Dominik kom på en anden plads. Han var klædt ud som en punkker. Han var virkelig uhyggelig med sort makeup og grønt hår han have brugt ansigts Malling til at putte i hans hår. 

Drengen vandt et spring i Queenstown og Dominik vandt billeder og video til Bungy jump. 
 
Jeg gik tidligt i seng var lidt træt efter i går.