By Cathrine Lin Pilgaard Nielsen

torsdag den 14. maj 2015

Udflugt fra Lovina til Ubut

D. 14/5  Udflugt fra Lovina til Ubut 
I dag blev vi samlet op af den samme chauffør som havde hente os i lufthaven og kørt os op til Lovina. Vi var klar efter at vi havde fået en fantastisk morgenmad igen alene på terrassen dejligt. Stor forskel på at komme fra et hosel i New Zealand til dette. 




Chaufføren var der kl. 10:05. Vi fik tjekket ud og sagt pænt tak for den fantastiske lejlighed. Tror faktisk vi fik deres bedste lejlighed. I hvert fald den lejlighed som de fremviser i deres brochure. 
 
Vores første stop på turen var ved en hot pool i Banjar en masse lokale var på dette sted. Vi ville ikke bade der men bare se det. Grunden til de mange lokale er at det var en helligdag for de lokale den dag. 




Næste stop var et udkigs punkt (Bangli - batur selatan) over vulkan som vi skal bestige om nogen dage. En natte vandring op hvor vi skal se solen gå op det bliver virkelig spændende!  



 


Sidste stop var i Gianyar - Manukaya ved en kaffe plantage. Vores chauffør gik med os ind i plantagen og fortalte os omkring de forskellige planter der gror her. 

Nelliker, kaffe, kakao 
Kakao er færdig når den er gul, de starter med at være bønner så bliver den grøn og til sidst gul hvor den er færdig. 

For at få den bedste kaffe skal man bruge de røde bær dette kan være svært fordi på et blad med kaffe bærrene sidder en masse bær. Disse bær bliver ikke færdig på samme tid så når de bliver plukket, plukker man alle og ikke kun de røde. Det vil tage for langtid. 
Jo flere rød bær der er i kaffen jo renere er kaffen. Lur kaffe er det eneste kaffe man kan få og det dyreste. Grunden er at det er et dyr der spiser bærrene. Dyret vil kun spise de bedste bær og der for ved man at det er det eneste. 






Lur kaffe bliver lavet ved at et dyr spiser alle de bedste kaffe bær (dem der er rødest) den spytter skorpen ud og sluger kærnen. Derefter kommer der en masse kærner ud altså i dyrets lort. 










Som bliver vasket med varmt vand så det kun er kernerne der er tilbage, derefter bliver kernerne ristet i 2 timer 



og derefter most/ stampet i en time og derefter et det færdige resultat. Verdens dyreste lort :D 




For at teste om det er rigtigt lur kaffe. Kan man dufte det. efter man har drukket det. Bønnerne/ smulderet der er tilbage i koppen vil altid dufte hvor imod at anden kaffe ikke vil dufte af kaffe. Man kan også se det på smulderet. Smulderet i normal kaffe (Bali kaffe i dette tilfælde) er meget finer korn hvor lur kaffe er mere kornet. Kan ses på billede nedenfor. 

Efter at blive vist rundt i parken. Blev vi vist hen til en bænk hvor vi skulle smage på nogen forskellig te og kaffe. Der var en masse forskellige smagsoplevelser.

For at smage på lur kaffen skulle man betalt. Jeg valgte at betalte 50.000 for at få en kop lur kaffe (25 kr) 





Hovedstad Singaraja til 1958  -> Denpasar 


Der efter kørte vi til et tempel mere hvor man skulle hvad noget om venne for at komme ind. 



















Efter det tjekket vi ind på vores hotel i Ubut. 





Aftensmad



Ingen kommentarer:

Send en kommentar