By Cathrine Lin Pilgaard Nielsen

lørdag den 25. juli 2015

Jumping crocodile

D25/7 I dag stod vi "tidligt" op for at kunne komme ud og med en af de første båd tur. Bådturen er en sejltur ned langs the Adelaide river hvor de fodre krokodiller for at få dem til at hoppe op af vandet.  

Vi kørte hjemme fra og ankom til stedet kl. 9:50. 



10 min før båden sejlede. Vi fik købt vores billetter og kort efter blev vi kaldt hen til både. I det vi skulle til at gå om bord på båden kom en bus fuld med militærfolk som også skulle på tur. Det viste sig de først skulle med den næste og større båd. Så vi gik om bord på denne lille båd. Jeg var virkelig spændt på hvad der skulle ske. 

 
Vi nåede ikke længe før vi så den første krokodille. I det vi kom sejlene sprang den i vandet og svømmede hen til os. Manden fortalte at krokodillerne kunne genkende båd motoren på deres turist båd og viste de ville få mad. Manden holde en hjemmelavet fiske stang ud. Meget primitiv stang, en form for bambus pind med en lykke han bandt kødet fast til med en form for sy snor så kødet ikke sad for godt fast på stangen. 

 
 
Krokodillen kom virkelig tæt på lidt skræmmende men vildt fed oplevelse. Vi sejlede videre og vi kom forbi ufattelig mange jeg måtte give op med at tælle dem og at tag billeder af alle da der var så mange. 

Vi stoppede ved denne krokodille og manden kunne fortælle at denne krokodille havde været oppe at slås med lederen og mistet sin arm. De have kæmpet om at være kongen af dette stykke af floden og han have tabt. Kogen har alle damerne i floden. 

 
Vi sejlede videre og lidt fra denne kom en krokodille svømmende ud til os den vidste udmærket godt at vi havde mad. Guiden havde ikke set den til at starte med så
Sejlede væk men den fulgte efter så han stoppede og sagde han måtte heller give den noget så den ikke blev sur. 


Her er et billede af guiden som også er kaptajnen på både. Lidt vildt at han havde alt ansvaret og var alene om os 

 
Vi sejlede ind af en lille side flod hvor kongen af dette stykke af floden, vi sejlet på lå. 


Guiden kunne fortælle at han have spist en halv ko i går. Der ligger en stort station, tæt på og nogen gange kommer køerne ned for at få vand og det er der krokodillerne slår til. Krokodillerne leger med deres mad, de drukner dem, og derefter putter de deres mad op i deres rede og spiser det lidt efter lidt når de er sultende. 

En mor vil angribe og dræbe alt der kommer i nærheden af hendes æg, men så snart æggen er udklækket, gælder det om at komme hurtigt væk ellers spiser moderen dem. Efter udklækning er de på egen hånd og må lære alt, af sig selv. 

På en store krokodille er hjerne på størrelse med en golf kugle. Men krokodiller er det eneste dyr som bruger 100 % af dens hjerne. Vi som mennesker har kun formået at udvikle 10 % af vores hjerne, lidt vildt at tænke på. 

Guiden foderet krokodillerne og fortalte at en krokodille kan jage og fange deres mad i vand men de kan ikke spise mens de svømmer så de bliver altid nød til at vende ind til land, hvor de kan ligge på jorden for at sluge deres mad. Efter de har spist svømmer de ud i vandet igen for at vaske deres mund. 
Guiden foderet kongen så vi kunne se denne proces meget fascinerende. 










Og igen op på land for at tage sol. Her viser og fortælle han om hjernen og om hvor hård skindet er på krokodille. Han kunne slå og røre krokodillen med stangen uden den gjorde noget, meget specielt. Han rørte den på maven og sagde det er her Guccis tasken kommer fra. 
 
Vi forlod den store krokodille og sejlede tilbage af. Vi stoppede for at fodre nogen fugle,i mens fortalte han om at den fugl er den eneste fugl der har den egenskab at den kan spise imens den flyver. De griber små dyr, i dette tilfælde kød med klørene og putter det i næbet hvorefter de angriber igen. 

 

En krokodille kom svømmende og ville også have mad. Guiden tabte kød ned i vandet og måtte give den noget nyt. En krokodille kan ikke samle mad op der er på bunden eller i vandet. 
En krokodille venter på at deres bytte skal komme ned og drikke ved vandet og angriber. En krokodille kan være under vandet i en halv time og vente på sit bytte og svømme helt lydløst, så dyret hverken kan se eller høre den. Virkelig smart dyr! 







Vildt så højt de kan hoppe de bruger deres hale til at sparke sig selv op, her kan man se dens bagben og hvor den hopper op af vandet. 

Efter at have været på vandet i en time var vi tilbage igen hvor vi gik sikkert og meget klogere i land. Vild oplevelse. 



Vi satte os og fik en kop kaffe og en god snak om krokodiller. 






Vi var efterhånden også blevet lidt sulten, så vi besluttede os for at køre hen til en pub lidt længer ude for at få noget at spise.  

Tog lige et billede af denne krokodille som man kan se fra vejen når man kommer kørende. 

Der er faktisk tre forskellige firmaer som sejler tre forskellige steder på denne flod. 


 
Crystal fortalte mig faktisk en dag vi køre forbi dette skilt på vej hjem fra Gumbalayna, at en mand var blev spist ved dette sted af en krokodille. Han stod i vandet og fiskede sammen med sin kone. Guiderne som
Sejler op og ned af denne flod fortalte ham at han skulle komme op fra vandet da krokodillerne ville angribe ham når han stod i vandet. Manden ville ikke lytte til hvad de sagde og blev stående. Efter som han ikke ville lytte til dem, bad de ham om at gå
Et andet sted hen så deres trueister ikke skulle se på at han blev spist af en krokodille. Manden og hans kone flytte sig derfor lidt længer ned af floden. Hvor manden blev angrebet og spist af en krokodille. Mens hans kone stod lige ved siden af og så det hele. Hvordan han blev trukket ud i vandet druknet og slæbt væk.  

Når en krokodille dræber et menneske skal mennesket findes for at blive erklæret død. Så de skød en krokodille efter kones beskrivelse. En krokodille men en sort hale. De fandt mandens krop i krokodillen 

Men guiderne var rigtigt sur da denne krokodille ved navn "Michel Jackson" var en af deres bedste krokodiller som altid hoppede højt når de kom med en båd fuld af turister. 

Vi ankom til denne pub. Marrakai pub. 
Hvor de har to krokodiller i et bur. En salt vands og en ferskvands krokodille. 

Denne krokodille er en ferskvands krokodille som ikke kan overleve i salt vand. En ferskvand krokodille angriber ikke alt og alle som en saltvands krokodillen ville gøre.  
En ferskvand krokodille er mere sky. 
Forskellen er tydelig at se. en ferskvands krokodille har en lang næse.  
En salt vands krokodille kan overleve i både salt og ferskvand og frygter intet og angriber alt. 





Ferskvands krokodillen. Havde en lille romie, denne skildpadde 




Her er ferskvands krokodillerne som er i vandet.



Ved pubben havde de også bøffel og grise. 



Jeg har tidligere været på denne pub. Og skrevet om at de havde en sjælden bøffel. Det skældende, er fordi det er svært for dem at overleve pga solen. 



Vi satte os på pubben og fik en kebab, min var med kylling. Mums jeg var også blevet sulten. Og self en øl! 



Vi gemte halvdele og kørte lidt længere ud for at se et sted hvor Sam tidligere har taget sin båd ud for at fiske. 

25 minutter efter var vi derude. Virkelig et smukt sted. 








Vi gik lidt rundt og kiggede og fik øje på en krokodille, der lå ikke særlig langt væk fra os. Wow det var vildt at stå på jorden så tæt på en krokodille. Dette var mere nervepirrende ind at sidde i båden. Da følte man sig tryk og sikker på at guiden viste hvad han lavede. 



Vi kørte tilbage så jeg kunne komme på arbejde. 

 
Vi krydsende floden hvor vi havde sejlet ned langs for at se krokodillerne 

 
Inden jeg tog på arbejde gik vi over for at sige hej til naboerne. Emma og Daniel. Rigtigt hyggeligt at møde dem og få en øl inden arbejde. 

Jeg arbejdede fra kl. 5 til 00:30 Jeg havde en kort pause kl. 9:07. Efter arbejde fik vi en drinks og Krystal var så sød at køre mig hjem, var lidt træt efter en lang dag :-) 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar