By Cathrine Lin Pilgaard Nielsen

mandag den 27. juli 2015

Ugen der er gået uge... 27/7 til 2/8

D 27/7 
I dag havde jeg fri og det samme havde Sam og vi havde lidt tømmermænd efter igår så det blev mest til at ligge og pleje tømmer mændene på sofaen omkring kl. 13:30 besluttede vi os for at nu skulle der ske noget, så vi kørte hen for at hente hans gammel romie's post, så Sam kan sende det ned til ham i Victoria. 

Derefter kørte vi hen for at sige hej til Brad og Tea. Vi blev inviteret på aftensmad. Jeg hjalp Tea med at lave aftensmad "fisk" (crumb barra) og kartofler og grønsager mums. Virkelig lækkeret.  
Det var noget af et arbejde at skulle tag skindet af og fisken ben ud. Hverken mig eller Tea have prøvet at filter en fiske. Men vi var rart stolte af resultatet. 

Derefter skulle fisken vendes i en øl blanding med mel og steges i olie. Ikke det sundes men smagte vildt godt. 
 
Vi var hjemme omkring kl 9 

D 28/7  
Stod på arbejde fra 11-6:30  pause kl 4:30 hvor jeg fik fisk fra igår og en agurk fra Teas have som jeg have fået med hjem i går mums. 



En kunde fortalte han have fundet en bil til mig som jeg kunne komme og kigge på i morgen. Vildt spændende.  

D 29/7 
Stod op idag spiste morgenmad og cyklede hen for at se bilen. Det var ikke særlig langt fra hvor jeg bor. Faktisk på vej hen til arbejde. Jeg var der kl. 10 kørte en tur i bilen den kørte super. 
Den bremser lige når jeg bremser, regerer hurtigt i rattet, bremser og speeder, den er med central lås. Bagsmækken kan dog ikke holde åben men god at køre i. Kæmpe plads bag i så man kan overnatte i den. Brug for en kærlighånd og god rengøring men god at køre i 😊

Beskidt som alt andet her i Darwin, men rigtigt fin og til billige penge 1.000 doller = 5.000 kr 

Ejeren ville i starten have haft 1.500 men pga. men manden Terrie som havde hjulet mig med at finde bilen, havde hjulpet med og fået den ned blandt andet pga. dækkene er slidt  

Terrie som sælger bilen for hans ven har lovet at hvis der er problemer med bilen kan jeg ringe til ham og de vil kunne hjælpe. Terrie og en anden af hans venner har prøvekørt den og sagt god for den. 

Information om bilen
1998 - Benzin - automat gear - lidt slidt bagdæk men kan godt holde de næste to, tre måneder jeg skal køre i den. 









Vi aftalte jeg skulle komme i morgen så vi kunne køre ind og skrive papirer under og hæve penge. 

Arbejde fra 11-6:10 
Travlt på arbejde da der kom en militær bus. Cyklede hjem fra arbejde for sidste gang, 10 hi tænk jeg køber min egen bil i morgen så fedt! Hjemme kørte Sam og jeg ind for at handle. Jeg lavede aftensmad, lavede en masse som jeg pakkede i små pakker så der er til de næste par dage. 6 små pakker, bestående af kylling, ris og grønsager. 

Vi spise kl 20:40 så lidt tv og gik i seng der fter.  

D 30/7  
Stod tidligt op, men nåede ikke at få morgenmad. Cyklede hen hvor bilen stod. Terrie's ven stod og vaskede bilen. Det var også ham der have taget mig med ud og køre i går. Han vaskede bilen færdig og derefter kørte vi ind til Parmeston for at hente papirer der skulle skrives under og høre hvad der skulle til for jeg kan overtage bilen. Derefter i banken for at  hæve penge. Og have et papir fra banken hvor der står min nye adresse og co Box som skal bruges før jeg kan over tage bilen.  De var for første gang ikke så hjælpesomme i banken, og kunne ikke hjælpe mig med at pinte papiret ud, så jeg måtte bare hæve penge, og tag her ind en anden gang. 

Vi var også ved at være sent på den, jeg skulle være på arbejde kl. 11 jeg blev læsset af på arbejde, gav pengene og vi aftale at han skulle komme med bilen og min cykel efter arbejde. 

Arbejde fra 11-7
På arbejde fik jeg to nye arbejdes T-shirt super. De to mænd kom op til arbejde med bilnøglen og papirerne som jeg skrev under. Terrie havde lavet en lille nøgle ring til bilnøglen ud af krokodille skind. Han arbejder med krokodille skind som han laver bælter af, som vi også sælger i pubben. 
 


På arbejde skulle der have været en bus med 100 mennesker som ikke dukkede op, så de havde derfor lavet for meget mad, så jeg fik en burger gratis med hjem. 

Efter arbejde kunne jeg glad køre hjem i min nye bil wee 



D 31/7 
Arbejde fra 10-7:05  
Stod op kl. 8 Sam var hjemme i dag. Jeg betale min mobil regning over nettet.  
 
 
D 1/8 
Arbejde fra 11-00:30 
Virkelig travlt da der var en meget berømt / vellidt bandt der spillede. Men det var meget hyggeligt, og hele tiden noget at lave. Heather min chef var også på arbejde. Vi fik stor ros for vores arbejde og hvordan vi alle knoklet. Baren var lige som en bar på et diskotek hvor der bare er tonsvis af mennesker. 

Efter arbejde fik vi alle lov at tage et par drinks med hjem fordi vi havde klaret det så flot.   

D 2/8 
Stod op og kunne mærke jeg var lidt træt efter igår. Arbejde fra 11- 6:05  
 
Efter arbejde ringede Heather min chef, for at høre om jeg ikke kom forbi. Virkelig sødt og jeg sagde self ja. Kørte hjem til hende og fik en drinks fedt at være sammen med hende uden for arbejde og rart hun inviteret mig over. Hun spurgte om jeg ville med dem næste gang de tog en weekend tur ud og fiske for så ville hun nemlig give mig fri. Det takkede jeg pænt ja tak til kunne være vildt at komme med dem ud og fiske. Hendes søn viste billeder af nogen af de fisk han havde fanget sidst, der var en fisk der var lige så lang som jeg er høj. Helt vildt, her oppe i NT er også det bedste sted at fiske i  Australien. Var hjemme kl. 10: 30 om aften træt efter en hård weekend.

søndag den 26. juli 2015

Søndags arbejdes dag

D 26/7
Stod op Sam og jeg havde planer om at køre ud og se en ny pub der var åbnet. Berry springs pub. Jeg tog et bad og ville gøre mig klar men jeg blev ringet op fra arbejde og blev spurgt om jeg ikke ville komme ind og hjælpe da der var en der var syg. Det sagde jeg ja til, så arbejde fra kl 11 til 19:20 der var travlt så fik inden pause i dag.    

Havde købt mad fra arbejde som jeg tog med hjem og spise derhjemme. 


Hjemme sad Sam og fik en øl så hoppede med på vognen, efter et par øl gik jeg ind på sofaen for at se en film og i seng kl. 23 

lørdag den 25. juli 2015

Jumping crocodile

D25/7 I dag stod vi "tidligt" op for at kunne komme ud og med en af de første båd tur. Bådturen er en sejltur ned langs the Adelaide river hvor de fodre krokodiller for at få dem til at hoppe op af vandet.  

Vi kørte hjemme fra og ankom til stedet kl. 9:50. 



10 min før båden sejlede. Vi fik købt vores billetter og kort efter blev vi kaldt hen til både. I det vi skulle til at gå om bord på båden kom en bus fuld med militærfolk som også skulle på tur. Det viste sig de først skulle med den næste og større båd. Så vi gik om bord på denne lille båd. Jeg var virkelig spændt på hvad der skulle ske. 

 
Vi nåede ikke længe før vi så den første krokodille. I det vi kom sejlene sprang den i vandet og svømmede hen til os. Manden fortalte at krokodillerne kunne genkende båd motoren på deres turist båd og viste de ville få mad. Manden holde en hjemmelavet fiske stang ud. Meget primitiv stang, en form for bambus pind med en lykke han bandt kødet fast til med en form for sy snor så kødet ikke sad for godt fast på stangen. 

 
 
Krokodillen kom virkelig tæt på lidt skræmmende men vildt fed oplevelse. Vi sejlede videre og vi kom forbi ufattelig mange jeg måtte give op med at tælle dem og at tag billeder af alle da der var så mange. 

Vi stoppede ved denne krokodille og manden kunne fortælle at denne krokodille havde været oppe at slås med lederen og mistet sin arm. De have kæmpet om at være kongen af dette stykke af floden og han have tabt. Kogen har alle damerne i floden. 

 
Vi sejlede videre og lidt fra denne kom en krokodille svømmende ud til os den vidste udmærket godt at vi havde mad. Guiden havde ikke set den til at starte med så
Sejlede væk men den fulgte efter så han stoppede og sagde han måtte heller give den noget så den ikke blev sur. 


Her er et billede af guiden som også er kaptajnen på både. Lidt vildt at han havde alt ansvaret og var alene om os 

 
Vi sejlede ind af en lille side flod hvor kongen af dette stykke af floden, vi sejlet på lå. 


Guiden kunne fortælle at han have spist en halv ko i går. Der ligger en stort station, tæt på og nogen gange kommer køerne ned for at få vand og det er der krokodillerne slår til. Krokodillerne leger med deres mad, de drukner dem, og derefter putter de deres mad op i deres rede og spiser det lidt efter lidt når de er sultende. 

En mor vil angribe og dræbe alt der kommer i nærheden af hendes æg, men så snart æggen er udklækket, gælder det om at komme hurtigt væk ellers spiser moderen dem. Efter udklækning er de på egen hånd og må lære alt, af sig selv. 

På en store krokodille er hjerne på størrelse med en golf kugle. Men krokodiller er det eneste dyr som bruger 100 % af dens hjerne. Vi som mennesker har kun formået at udvikle 10 % af vores hjerne, lidt vildt at tænke på. 

Guiden foderet krokodillerne og fortalte at en krokodille kan jage og fange deres mad i vand men de kan ikke spise mens de svømmer så de bliver altid nød til at vende ind til land, hvor de kan ligge på jorden for at sluge deres mad. Efter de har spist svømmer de ud i vandet igen for at vaske deres mund. 
Guiden foderet kongen så vi kunne se denne proces meget fascinerende. 










Og igen op på land for at tage sol. Her viser og fortælle han om hjernen og om hvor hård skindet er på krokodille. Han kunne slå og røre krokodillen med stangen uden den gjorde noget, meget specielt. Han rørte den på maven og sagde det er her Guccis tasken kommer fra. 
 
Vi forlod den store krokodille og sejlede tilbage af. Vi stoppede for at fodre nogen fugle,i mens fortalte han om at den fugl er den eneste fugl der har den egenskab at den kan spise imens den flyver. De griber små dyr, i dette tilfælde kød med klørene og putter det i næbet hvorefter de angriber igen. 

 

En krokodille kom svømmende og ville også have mad. Guiden tabte kød ned i vandet og måtte give den noget nyt. En krokodille kan ikke samle mad op der er på bunden eller i vandet. 
En krokodille venter på at deres bytte skal komme ned og drikke ved vandet og angriber. En krokodille kan være under vandet i en halv time og vente på sit bytte og svømme helt lydløst, så dyret hverken kan se eller høre den. Virkelig smart dyr! 







Vildt så højt de kan hoppe de bruger deres hale til at sparke sig selv op, her kan man se dens bagben og hvor den hopper op af vandet. 

Efter at have været på vandet i en time var vi tilbage igen hvor vi gik sikkert og meget klogere i land. Vild oplevelse. 



Vi satte os og fik en kop kaffe og en god snak om krokodiller. 






Vi var efterhånden også blevet lidt sulten, så vi besluttede os for at køre hen til en pub lidt længer ude for at få noget at spise.  

Tog lige et billede af denne krokodille som man kan se fra vejen når man kommer kørende. 

Der er faktisk tre forskellige firmaer som sejler tre forskellige steder på denne flod. 


 
Crystal fortalte mig faktisk en dag vi køre forbi dette skilt på vej hjem fra Gumbalayna, at en mand var blev spist ved dette sted af en krokodille. Han stod i vandet og fiskede sammen med sin kone. Guiderne som
Sejler op og ned af denne flod fortalte ham at han skulle komme op fra vandet da krokodillerne ville angribe ham når han stod i vandet. Manden ville ikke lytte til hvad de sagde og blev stående. Efter som han ikke ville lytte til dem, bad de ham om at gå
Et andet sted hen så deres trueister ikke skulle se på at han blev spist af en krokodille. Manden og hans kone flytte sig derfor lidt længer ned af floden. Hvor manden blev angrebet og spist af en krokodille. Mens hans kone stod lige ved siden af og så det hele. Hvordan han blev trukket ud i vandet druknet og slæbt væk.  

Når en krokodille dræber et menneske skal mennesket findes for at blive erklæret død. Så de skød en krokodille efter kones beskrivelse. En krokodille men en sort hale. De fandt mandens krop i krokodillen 

Men guiderne var rigtigt sur da denne krokodille ved navn "Michel Jackson" var en af deres bedste krokodiller som altid hoppede højt når de kom med en båd fuld af turister. 

Vi ankom til denne pub. Marrakai pub. 
Hvor de har to krokodiller i et bur. En salt vands og en ferskvands krokodille. 

Denne krokodille er en ferskvands krokodille som ikke kan overleve i salt vand. En ferskvand krokodille angriber ikke alt og alle som en saltvands krokodillen ville gøre.  
En ferskvand krokodille er mere sky. 
Forskellen er tydelig at se. en ferskvands krokodille har en lang næse.  
En salt vands krokodille kan overleve i både salt og ferskvand og frygter intet og angriber alt. 





Ferskvands krokodillen. Havde en lille romie, denne skildpadde 




Her er ferskvands krokodillerne som er i vandet.



Ved pubben havde de også bøffel og grise. 



Jeg har tidligere været på denne pub. Og skrevet om at de havde en sjælden bøffel. Det skældende, er fordi det er svært for dem at overleve pga solen. 



Vi satte os på pubben og fik en kebab, min var med kylling. Mums jeg var også blevet sulten. Og self en øl! 



Vi gemte halvdele og kørte lidt længere ud for at se et sted hvor Sam tidligere har taget sin båd ud for at fiske. 

25 minutter efter var vi derude. Virkelig et smukt sted. 








Vi gik lidt rundt og kiggede og fik øje på en krokodille, der lå ikke særlig langt væk fra os. Wow det var vildt at stå på jorden så tæt på en krokodille. Dette var mere nervepirrende ind at sidde i båden. Da følte man sig tryk og sikker på at guiden viste hvad han lavede. 



Vi kørte tilbage så jeg kunne komme på arbejde. 

 
Vi krydsende floden hvor vi havde sejlet ned langs for at se krokodillerne 

 
Inden jeg tog på arbejde gik vi over for at sige hej til naboerne. Emma og Daniel. Rigtigt hyggeligt at møde dem og få en øl inden arbejde. 

Jeg arbejdede fra kl. 5 til 00:30 Jeg havde en kort pause kl. 9:07. Efter arbejde fik vi en drinks og Krystal var så sød at køre mig hjem, var lidt træt efter en lang dag :-) 

fredag den 24. juli 2015

Darwin showgrounds

D 24/7
I dag kørte Sam og jeg ind til
Byen for at se Darwin show, det var hele weekend. I dag er en helligdag pga showet. 

Vi var inden ved showet kl. 11:51 hold nu op der var mange biler. Jeg vidste ikke helt hvad jeg skulle forvente. Der var en lang kø for at betale for at komme ind 40 Doller men det gik heldigvis hurtigt. 


Da vi kom ind sad denne fyr og lavede en skulptur ud af sand. 


Vi gik ind i en lille hal hvor der var forskellige fugle og slanger. 




Fuglene der var udstillet havde alle fået forskelige præmier 



Man kunne holde en slange gratis, hvis man ville men jeg holde mig nu væk fra det. Godt være jeg rørte en slange, men at skulle have den rundt om halsen Aarh. 

Vi købte noget at spise og satte os ned for at se heste golf Cricket. 




Efter vi havde spist, gik vi lidt videre, vi kom til et sted hvor der var 4 piger der redt rundt udklædt. 


Vi gik tilbage hvor vi kom fra, her var en form for tivolifriheden som vi har i Århus. Med forskellige forlystelser 



Vi fandt et sted hvor vi købte en øl og satte os ned. De var blevet færdig med Cricket, så nu var der to bil der kørte ræs. 



Efter bilen havde kørt rundt, kom hesten som vi havde set varme op, det viste sig at være piger der lavede gymnastik på hesten. De hang i en arm ned langs hesten, imens den galoperet af sted, stod op på hesten osv.  Meget fascinerende at se på. 

Vi besluttet os for at gå lidt videre, vi kom til et sted hvor de havde forskellige køer stående som også skulle bruges til show. 

De have forskellige bokse med et skilt, der fortale hvor gammel og hvad de vejet osv. 




Vi besluttede os for at gå tilbage, efter som jeg skulle på arbejde. Vi kom forbi show stedet og kunne se to mænd kom flyvende i faldskærm over os og lande på pladsen. 



Her er en bod hvor man kan få lavet sin hånd i stearin. 


Her er resultatet af sandskulpturen. Et kæmpe græskarhoved 




I denne shop kan man købe ting som er håndlavet af mennesker der sidder i fængsel i Australien. Skibet er udelukkende lavet af mindre både. Fyren der har lavet det har siddet inde. Han arbejdede på denne båd inden han blev sat i fængsel.




Vi var hjemme kl. 14:20 Sam kørte mig på arbejde kl. 16 hvor jeg var til kl. 00:30.  

På arbejde fandt en af pigerne Queenie en spillekupon på en hund eller en hest som var efterladt, vi tjekkede billetten sammen. Der er altid tonsvis af disse billetter der ligger rundt omkring, men det viste sig at der var 125 doller vildt heldigt, hun gav mig 25 doller af dem. Weeee!!!! 

Til aftensmad købte jeg cruy og ris 


Efter arbejde sad Tanya, Stacey og jeg og fik en drink, inden Tanya kørte mig hjem fra arbejde. Vi fik en rigtig god snak i bilen, i mens vi kørte. Hun er virkelig en sød dame. Jeg var hjemme kl. 1:07